בשורה אחת (עם קצת רגשות אשם): נשים בהריון שאין בגופן די יוד (Iodine) בתקופת ההריון, שלא יתפלאו אם היכולות השכליות של ילדיהן יהיו למטה מהממוצע.
מחקר חדש, שנעשה בבריטניה ותוצאותיו פורסמו עכשיו, עקב במשך 14 שנים אחר התפתחות 14,000 ילדים שנולדו בתחילת שנות ה-90, מצא כי ילדיהם של נשים שבתקופת ההריון שלהן רמת המינרל יוד בגופן היה פחות מהמינימום הדרוש נפגעו בהתפתחות השכלית שלהם.
ע"פ הנחיות ארגון הבריאות העולמי, רמת היוד הנחוצה בנשים צריכה להיות מינימום 150 מיקרוגרמים. יוד נמצא במוצרי חלב ובמאכלי ים, או שניתן לצרוך אותו בתוסף (כדור).
הילדים (היום רובם בני 22-23), שהתפתחו כעוברים באם חסרת יוד, דורגו בבגרותם ברבעונים התחתונים בקטיגוריות כמו: הבנת הנקרא, יכולות מילוליות ודיוק בקריאה; בהשוואה לילדים שלאמותיהם היו רמות תקינות של יוד בהריונן.
החוקרים מצאו עוד בתחילת המחקר אצל כשני-שליש מהנשים המשתתפות רמות יוד נמוכות מהמומלצות ע"י ארגון הבריאות העולמי. מגיל 8, נעשו לילדי המחקר בחינות IQ ומבחני קריאה. בחלוף השנים התברר מעל לכל ספק, כי הילדים 'חסרי היוד' היו מוצלחים פחות מהילדים שגדלו על תשתית של מספיק יוד.
ההשפעה של המחסור ביוד בתצלום מימין) היא כה גדולה שאין כמעט ספק שתשפיע על משתתפי המחקר בהמשך השנים.
עורכי המחקר מתריעים, כי למרות המודעות הגבוהה יותר ליוד, מחסור בו נפוץ מדי, מה שמונע מילדים לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם.
כאמור, אין כמו שתיית חלב - זהו המקור הטוב ביותר ליוד. חלב רגיל מכיל יותר יוד מחלב אורגני.
יוד נמצא גם בדגים לבנים.
אכילת 2 דגים בשבוע ו-3- מנות של מוצרי חלב ביום, מספקת את מלוא צריכת היוד שנשים בהריון זקוקות לו.
בארצות הברית בוחנים עתה, במחקר חדש, את השפעת מחסור ביוד בנשים בהריון על ליקויים נפשיים שילדיהם עלולים לסבול מהם.
צילום: (יוד) LHcheM / ויקיפדיה-ויקישיתוף; אישה בהריון: freedigitalphotos.net
הוסף תגובה חדשה