השחקנית היהודיה-אמריקנית מים (כן, כן, כמו מים לשתייה) ביאליק (Mayim Bialik) - כן, כן נינתו (מצד אביה) של המשורר הלאומי של ישראל חיים-נחמן ביאליק ("קן לציפור"), הגיעה לאחרונה לביקור דיסקרטי בישראל - ולא האמינה לתגובות המרושעות שקיבלה לאחר שציינה את העובדה הזו בראיון מקרי.
המומה, ביאליק סיפרה: "רק בשל העובדה שנסעתי לישראל ואמרתי לא יותר מ-'נסעתי לישראל', זכיתי למינון חבר תקדים של שנאה, איומים ואנטישמיות".
ביאליק הגיעה, לדבריה, לביקור פרטי אצל ידיד המשרת בצה"ל, "מתוך ניסיון לתמוך בו ובחבריו המשרתים בצבא. זה היה ביקור אישי בלי קשר אם אני תומכת בשירותם בצה"ל ובין אם לאו", אמרה השחקנית, שהתפרסמה בשנות ה-90 כילדת פלא בסדרת הטלוויזיה הקומית הפופולארית Blossom (שם גילמה את התפקיד הראשי של בלוסום (בתצלום מימין), וכיום מוכרת בעיקר מהסדרה רבת העונות Big Bang Theory (בתפקיד איימי פארה פאולר הפריקית).
מעולם ביאליק לא הסתירה את יהדותה ואת דתיותה. כך, למשל, היא מקפידה על צניעות בלבושה בהופעותיה. אך היא לא מכריזה את אמונותיה בריש גלי, מודעת ל'בעייתיות' שבכך.
לתפיסתה של ביאליק, התגובות לנסיעתה לארץ "מגלות את האמת (על אנטישמים ואנטי-ישראלים)... לא משנה במה אני תומכת או במה אני מאמינה, די בעובדה שאני יהודיה ונוסעת לישראל כדי להחריד אותם".
אך היותה יהודיה מאמינה אינה פופולארית גם בקרב עמיתיה בהוליווד. "זה לא 'אופנתי' להיות שומרת מצוות, דתיה, בקרב 'חוגי הוליווד'... אבל עבורי, היותו של אדם מאמין הוא דבר מאוד חיובי... אז אני מוצאת את החברה שלי אצל אנשים מאמינים (מחוץ לתעשייה). אנחנו מתכנסים ולומדים טקסטים יהודיים מדי שבוע", היא אמרה בראיון לערוץ הטלוויזיה FOX411.
צילום מאתר האינטרנט של מים ביאליק; צילומה מ-1989 כילדת פלא: ויקיפדיה
הוסף תגובה חדשה