שמואל עמיר, קיבוצניק לשעבר מיחיעם ותושב בוורלי הילס בהווה, שבר השבוע יחד עם אשתו, הרטה, שיא ישראלי, כשהפכו לתורמים הנדיבים ביותר בתולדות אוניברסיטת חיפה - 40 מיליון ש"ח. בתמורה ייקרא על שמם בניין הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה שעל הכרמל.
הגם שאינם 'סלבס' בקהילה הישראלית והיהודית בעיר המלאכים, בליבו של שמואל עמיר, שהוסיף בארה"ב לזהותו את השם הפרטי פול, שמור מקום מיוחד לאוניברסיטה החיפאית, שהוא ממילא אחד מתורמיה הנדיבים מזה שנים.
עמיר נולד בסלובקיה וכילד שרד את השואה. בתום המלחמה, בשנת 1946, עלה לישראל במסגרת "עליית הנוער", והפך לקיבוצניק ביחיעם, שם חי עד 1960, כאשר עזב לארצות הברית.
בני הזוג עמיר (מימין ומשמאל) באירוע התרמה למען בית החולים רמב"ם בחיפה: אהבה מיוחדת לצפון (במרכז: ד"ר אליזבט נאדל)
בארה"ב, זמן קצר לאחר נישואיו להרטה, יהודיה-אמריקנית מניו יורק, בוגרת הרווארד, הם הקימו ותפעלו בלוס אנג'לס את AMIR Development Company. כיום נמצאים בבעלות החברה 44 בניינים ו-9 מיליון סקוור-פיט של מחסנים בקליפורניה, פניקס, יוטה, דאלאס ודנוור, ובנייני משרדים רבים בלוס אנג'לס ובבוורלי הילס.
כשהעסקים הצליחו, פתחו בני הזוג קרן תרומות בינלאומית, שתרמה למוסדות חינוך ותרבות ברחבי העולם ולמוזיאונים בלוס אנג'לס, ובישראל למוזיאון ת"א (עמיר מכהן כחבר הוועד המנהל של המוזיאון), למוזיאון ישראל, לבית החולים רמב"ם.
כשהעסקים המשיכו להצליח, פול והרטה אספו אוסף אמנות מרשים, שהם תורמים לתצוגות במוזיאונים ברחבי העולם.
הם הולידו 2 בנות, שהביאו להן 6 נכדים.
הרטה ידועה גם כפעילה באיפא"ק.
אבל, כאמור, לאוניברסיטה בחיפה שמור בליבו של שמואל-פול עמיר מקום מיוחד. הוא כיהן כנשיא אגודת הידידים האמריקנית של האוניברסיטה והוא חבר בחבר הנאמנים של המוסד. תרומותיהם של בני הזוג עמיר כבר סייעו להקמת המשכן לאמנויות באוניברסיטה ולפעילותו של "המרכז לחקר הביטחון הלאומי". בני הזוג עמיר משלמים גם מלגות לדוקטורנטים מצטיינים מקרן הנושאת את שמם.
צילומי הזוג למעלה מאתר החברה; צילום מאירוע באדיבות בי"ח רמב"ם בחיפה
הוסף תגובה חדשה