למה תינוקות בוכים בלילות, היא כמובן שאלה שמטרידה כל הורה, וחוקרים מאוניברסיטת הרווארד החליטו למצוא לזה מענה ביולוגי.
מסקנת המחקר, שאותו ניהל הביולוג הפרופסור דיוויד הייג, היא, בשורה אחת: התינוק רוצה באמצעות אינסטינקט ביולוגי למנוע מהוריו בכל דרך אפשרית להביא תינוק נוסף, מתחרה לו, לעולם.
ובמילים אחרות, איפשהו בגנטיקה האנושית הטבועה בו, התינוק 'מבין' שאם יבכה בלילה יתקשו הוריו לקיים יחסי מין. והנה נמצא "האשם" במיעוט יחסי מין (הרבה) לאחר לידה.
מסביר פרופסור הייג: "מדובר במנגנון ביולוגי בסיסי ומוכר - ברירה טבעית. התינוק מבין שכמה שיותר אמו תשקיע בו, כך גדלים סיכוייו לשרוד. הגוף האנושי מתוכנת לגרום לאם להשקיע בו כמה שיותר תשומת לב. הבכי בלילות נועד לגרום לאם להשקיע רק בו ולא בעוד צאצא פוטנציאלי".
במחקרו מצא הייג עוד אלמנט שבאמצעותו מנסה התינוק לגרום לכך שיהיה היחיד לאמו. נמצא, כי הנקה בשעות הלילה משחררת הורמון המדכא את תפקוד השחלות ומאריך את תקופת אי הפוריות שאחרי הלידה.
פרופסור הייג: "יצירת עייפות אצל האם חלק בלתי נפרד מאסטרטגיית הברירה הטבעית של תינוק, שמבקש לדחות ככל האפשר הופעת תינוק מתחרה". הוא מצא, כי אכן הפרשים קצרים בין לידות ילדים קשורים בתמותה מוגברת של תינוקות.
את תופעת ההתעוררות וההנקה בלילה מצא פרופ' הייג גם אצל תינוקות בקרב יונקים אחרים. ועוד נמצא, כי בהשוואה לחצי השנה הראשונה של חייו וחצי השנה השנייה של חייו, ככל שהתינוק גדל הוא מתרגל ביתר הצלחה את הבכי וההנקה הליליים, המבטיחים את בלעדיותו (הזמנית לפחות).
למוסף ישראלים באמריקה - ישראלים בחדשות, בחברה ובפוליטיקה, בהיי-טק ובפילנטרופיה
למוסף סגנון חיים - בריאות, מחקרים חדשים שימושיים, תזונה ודיאטה, צרכנות, יחסים, רוחניות, הורות ועוד
עשו לנו like בעמוד הפייסבוק ותתעדכנו כל יום
צילום: freedigitalphotos.net
הוסף תגובה חדשה